top of page
Copy of Kopi av KRYPTO LABS.png

Grunnleggende AI bildegenerering

Målet med denne artikkelen er at du etter å ha lest og gjennomgått disse enkle trinnene, skal kunne generere bedre bilder med liten innsats. Denne guiden vil være gjeldende for så å si alle AI bildegeneratorer.

I tillegg til det som dekkes i denne guiden har de forskjellige bildegeneratorene egne parametere for bildestørrelse, antall steg genereringen skal gjennomgå, hvor likt din ledetekst den skal lage bildet, hvor den henter bildene fra og hvordan den skal tolke disse og så videre. Dette er et eget tema jeg kan skrive om ved en senere anledning.

Vi begynner med å snakke om de forskjellige parametrene.


1. Rå ledetekst

Rå ledetekst er den enkleste måten å beskrive hva du vil generere, for eksempel;

Panda

En kriger med et sverd

Skjelett

Dette er den grunnleggende byggesteinen for enhver forespørsel. De fleste nye mennesker begynner med kun å bruke rå oppfordringer, dette er vanligvis en feil siden bildene du genererer som dette har en tendens til å bli tilfeldige og kaotiske. Her er noen eksempler som jeg genererte med å kjøre de tidligere ledetekstene:

Som du kan se er disse bildene tilfeldige og ikke spesielt estetisk tiltalende. Jeg ville definitivt ikke betraktet dem som kunst. Dette bringer meg til mitt neste punkt;


2. Stil

Stil er en avgjørende del av oppfordringen. Når AI-en mangler en spesifisert stil, velger den vanligvis det den har sett mest av i relaterte bilder. Hvis jeg for eksempel ba om landskap, ville den sannsynligvis generere realistiske bilder eller bilder med oljemaleri. Noen ganger er det nok å ha en velvalgt stil pluss rå ledetekst, siden stilen påvirker bildet mest, rett etter ledeteksten.


De mest brukte stilene inkluderer:


Realistisk

Oljemaleri

Blyanttegning

Konseptkunst


Jeg skal undersøke dem én etter én for å gi en oversikt over hvordan du kan bruke disse stilene.


Når det gjelder et realistisk bilde er det forskjellige måter å gjøre det til stilen. De fleste resulterer i lignende bilder. Her er noen vanlige teknikker for å gjøre bildet realistisk:


Et bilde av + rå ledetekst (A picture of a panda)

Et fotografi av + rå ledetekst (A photograph of a panda)

Rå ledetekst, hyperrealistisk (A panda, hyperrealistic)

Rå ledetekst, realistisk (A panda, realistic)


Du kan selvsagt kombinere disse for å få flere og mer realistiske bilder. (A photography of a panda, hyperrealistic)For å få oljemaling kan du ganske enkelt legge til "an oil painting of" i forespørselen. (An oil painting of a panda) Dette resulterer noen ganger i at bildet viser et oljemaleri i en ramme, for å fikse dette kan du bare kjøre ledeteksten på nytt eller bruke rå ledetekst pluss "oil painting" (A photography of a panda, oil painting)
For å lage en blyanttegning er det bare å legge til "A pencil drawing of" til den rå ledeteksten eller lage en ledetekst + "pencil drawing". (A pencil drawing of a panda)


Det samme gjelder landskapskunst.


3. Kunstner

For å gjøre stilen din mer spesifikk, eller bildet mer sammenhengende, kan du bruke artistnavn i ledeteksten. For eksempel, hvis du vil ha et veldig abstrakt bilde, kan du legge til "Made by Pablo Picasso" eller ganske enkelt "Picasso". (An oil painting of a panda, Made by Pablo Picasso)


Nedenfor er eksempler på noen kunstnere i forskjellige stiler, men jeg oppfordrer deg alltid til å søke etter forskjellige kunstnere, da det er en kul måte å oppdage ny kunst på.


Portrett

John Singer Sargent

Edgar Degas

Paul Cézanne

Jan van Eyck


Oljemaleri

Leonardo da Vinci

Vincent Van Gogh

Johannes Vermeer

Rembrandt


Blyant-/pennetegning

Albrecht Dürer

Leonardo da Vinci

Michelangelo

Jean-Auguste-Dominique Ingres


Landskapskunst

Thomas Moran

Claude Monet

Alfred Bierstadt

Frederic Edwin kirke


En blanding av kunstnere anbefales sterkt, da det kan føre til interessant og unik kunst.


4. Finpuss

Dette er delen som noen tar til ekstremer, noe som fører til lengre spørsmål enn denne artikkelen har plass til.

Finpuss er de siste tingene du legger til forespørselen for å få den til å se ut som du vil. Hvis du for eksempel vil gjøre bildet ditt mer kunstnerisk, legg til "trending on artstation". Hvis du vil legge til mer realistisk belysning, legg til “Unreal Engine”. Du kan legge til hva du vil, men her er noen eksempler:

Highly detailed, surrealism, trending on art station, triadic color scheme, smooth, sharp focus, matte, elegant, the most beautiful image ever seen, illustration, digital paint, dark, gloomy, octane render, 8k, 4k, washed colors, sharp, dramatic lighting, beautiful, post processing, picture of the day, ambient lighting, epic composition5. Konklusjon

Ledetekst er Alfa og Omega i bildegenerering. Husk at komma er din beste venn, og beskriv det du ønsker å se så detaljert som mulig.

A hand drawing on a panda, eating eucalyptus, in japanese style, on rice paper, by Michelangelo, the most beautiful image ever seen, beautiful


Comments


bottom of page